Полъх за промяна

Културни новини


Концерт „Билет срещу книга”

Иван Богданов | 2019-09-13


Концерт „Билет срещу книга” се организира единствено от „Разказвачът на приказки” ЕООД, само в град Пловдив и няма аналог в страната.

Повече информация за проекта можете да прочетете тук - https://www.facebook.com/events/2799425266753655/

В осъществяването на проекта са включени няколко от обичаните  от малки и големи издателства в България. Издателствата ще осигурят детските книги подбрани по възрастови категории с подходящия текст, послание, поука и  илюстрации, които децата ще получат на входа на концерта срещу билета си. За провеждането на концерта и съобразно броя на участниците са осигурени над 3000 (три хиляди) детски и тийн книги от български съвременни автори.

Концерта ще се проведе на 23 Октомври 2019 година от 18:30 ч. с участието на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” в двора на СУ „Христо Г.Данов” на ул. "Ален Мак"№1 в град Пловдив, а при лошо време в зала „Колодрума” на бул. „Найчо Цанов“ 678. Проектът се реализира, както в интерес на децата с цел запознаване със съвременните български детски автори, така и в подкрепа и насърчаване на четенето, отговорното отглеждане и израстване на децата, повишаване на тяхната езикова и речева култура и образование чрез средствата на най-предпочитания и разпознаваем за тях способ чрез препочитаната от тях музика и изпълнители, както и личния пример в лицето на музикантите.

По време на концерта всеки музикант ще разкаже на децата за своите любими детски книги и как те са повлияли на неговото израстване.

От събраните средства, ежегодно от „Разказвачът на приказки” ЕООД ще обновяват и изграждат с мебелировка и нови книги определен брой училищни библиотеки давайки на децата от училищата възможост за достъп до пълната гама от книги на съвременните български детски и тийн автори в приятни и комфортни условия.

Всички преподаватели от училищата - партньори на инициативата за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки преставя.."  и учителите, които ще придружават децата на концерта НЕ заплащат билети и ще присъстват на концерта с покани.

Билети могат да бъдат заявени във всяко училище - партньор на инициативата за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки представя" и книжарница "При Разказвача на приказки" на ул.Чернишевски 2.


2019-09-13 | Прочетена: 232